KIZILAY KAN BAĞIŞI

OKULUMUZ 7 ARALIK PERŞEMBE GÜNÜ 10:00-17:00 ARALIĞINDA KIZILAY KAN BAĞIŞI NOKTASI OLDU. VELİLERİMİZİ VE MAHALLE SAKİNLERİMİZİ KIZILAYA KAN BAĞIŞI İÇİN OKULUMUZA DAVET EDİYORUZ. KAN VERME ESNASINDA ÖĞRENCİ ADI YAZDIRARAK YAZDIRDIĞINIZ ÖĞRENCİNİN DARICA HAYVANAT BAHÇESİ GEZİ ETKİNLİĞİNE KATILMASINI SAĞLAYABİLİRSİNİZ.

06.12.2023 151

Okulumuzda kan bağışı yapan kişilerin öğrencileri ücretsiz olarak Darıca Hayvanat Bahçesi'ne götürülecektir.

Kimler Kan Bağışında bulunabilir?

️Kimlikle ve tok karnına başvuru yapılmalıdır.

️ 18-60 yaş arasında olunmalıdır. (Düzenli kan bağışı yapan kişiler 65 yaşına kadar kan verebilir.)

️ 50 kg'ın üzerinde olunmalıdır.

️ Sigara kullanımı engel değildir.

️ Antibiyotik kullanılmışsa üzerinden 5 gün geçmelidir.

️ Ağrı kesici, kas gevşetici ilaçlar engel değildir. (İlaç isminin bilinmesi yeterlidir)

️ Tansiyon hastalığı ve şeker hastalığı engel değildir. (Sadece şeker hastaları insülin iğnesi vurulmuşsa ömür boyu kan bağışı yapamazlar)

Kimler Kan Bağışında Bulunamazlar?

️ Son 1 sene içerisinde ameliyat, endoskopi, kolonoskopi yaptıranlar, dövme, hacamat, akupunktur, botoks yaptıranlar, takı için cilt deldirenler, doğum yapanlar,

️ Son 1 sene içerisinde kuduz aşısı yaptıranlar, kan bağışında bulunamazlar.